dansstijlen binnen de dansschool

Een korte uitleg over de dansstijlen die wij als les geven:

kidsdance

Al jong kennismaken met de brede technieken van dans! In deze les komen verschillende stijlen samen. Plezier staat uiteraard voorop. Door middel van een thema komen diverse danstechnieken aan bod.

Street dance

Ontstaan op de straat en in clubs is Streetdance een verzamelnaam voor verschillende dansstijlen. Tegenwoordig is streetdance vaak een onderdeel van Funk en Hiphop dansstijlen.

De les bestaat uit een warming up, techniek/kracht/coördinatie oefening en uiteraard het leren van een echte streetdance combinatie.

We adviseren voor deze les lekker zittende kleding aan te trekken en goede binnen sneakers mee te nemen.

jongen danst hiphop bij dansschool dance floor

hiphop

Een dansstijl die zich steeds blijft ontwikkelingen met veel substijlen. Het leuke aan deze stijl is dat iedereen zijn eigen versie van hiphop dans kan creëren.

We adviseren voor deze les lekker zittende kleding aan te trekken en goede binnen sneakers mee te nemen.

jazz

Er zijn verschillende vormen van Jazz. Showjazz, Modern jazz afro jazz, Funky jazz, Lyrical jazz. In de les wordt gewerkt aan houding, kracht, techniek en muzikaliteit. In deze les komt alles samen!

De les bestaat uit een warming up, krachtoefening, een diagonaal waarbij we werken aan techniek en eindigen de les met een jazz combinatie.

We adviseren om voor deze les strakke kleding aan te trekken en je hoeft hiervoor geen sneakers aan maar mag gewoon op sokken komen.

dance workout bij dansschool dance floor

Dance Workout

Sporten wordt leuker met een Dance Workout! Op de maat van de muziek dansen we de kilo’s zo van ons lichaam en werken we aan kracht, conditie en muzikaliteit!

Trek lekker zittende kleding aan en zorg voor goede binnen sportsneakers. Een flesje water is voor deze les ook een aanrader.

Modern / floorwork

Wordt deze dagen ook wel aangeduid als ‘hedendaagse dans’ of theatrale dans. In de les wordt gewerkt aan expressie, techniek, houding en kracht. Ook wordt er gebruik gemaakt van Floorwork (bewegen over de vloer). 

peuterdans bij dansschool dance floor

Peuter- en kleuter dans

Al spelenderwijs wordt in deze les kennisgemaakt met muziek, verschillende lichaamsdelen en dansante vormen.